Saturday, November 10, 2007

Hon går genom tavlan ut ur bilden av Johanna Nilsson


Jag skulle önska att ALLA läste den här boken. Den berörde mig så djupt att gamla minnen från min skoltid dök upp, smärtsamma minnen, glada minnen och sånt man helst vill glömma. De flesta barn har nog nångång varit utsatta för någon typ av mobbning eller mobbat själva.
Hur utsatt känner man sig inte? Hur sårbar och ensam är man inte då?
Allt jag ville när jag läste den här boken var att kliva in i boken och ta Hanna i handen och leda henne bort från allt, visa henne att hon inte är äcklig, att hon också är viktig och betyder något.
Och hur många är inte de offer därute idag i samhället som behöver hjälp men inte får någon. De osynliga.
Om det inte redan har skett så skulle jag mest av allt önska att den här boken delas ut till ALLA skolelever och föräldrar.
Betyg: 5

Monday, November 05, 2007

Foo Fighters-The Pretender

Luta dig tillbaka och NJUT!!

Bättre än så här blir det inte :)


Sunday, November 04, 2007

Mildred Pierce


När Mildreds äktenskap knakar i fogarna och hennes man flyttat ut inser hon att hon måste göra allt hon kan för att se till att hon och barnen har mat och ta över huvudet. Men det allra viktigaste är att hålla hennes äldsta dotter Veda belåten. Hon nöjer sig inte med det enkla, nej, hon drömmer om ett liv i lyx och har ingen förståelse alls för att hennes mamma måste arbeta. Allt som Mildred gör är för Veda, men vart leder det när man skämmer bort sitt barn till den mildra grad? Och vem sköt Mildreds man? Den här filmen bara måste ni se. En perfekt "mysa framför TV´n en gråmulen söndagseftermiddag" film. Och Joan Crawford är strålande. Jag är fullkomligt övertygad av hennes rollprestation.
Betyg: 4,5

Hotel New Hampshire av John Irving


Det här är den första boken av John Irving som jag har läst. Tidigare har jag sett filmatiseringarna av hans böcker Garp och hans värld och Ciderhusreglerna men inte fastnat för nån av dom. Så jag var lite tveksam när jag valde att läsa den här boken. Första halvan av boken fångade mig inte till 100%, men tillräckligt för att jag skulle fortsätta läsa iaf. Det var när historien tar en ny vändning och familjen flyttar till Wien som saker och ting börjar hända i boken. En fascinerande berättelse om familjen Berry som samtidigt driver minst sagt udda hotell även lever minst sagt udda liv. Irving berättar om incest, våldtäkt, prostitution och våld som om det var det mest naturliga i världen (känns det som) och även om man själv skulle vilja skrika och gråta så är bokens karaktärer så pass samlade och underligt sammansatta att de tar itu med dessa händelser på de mest bizarra sätt. Ett sätt som man snart kommer att tycka om.
En bok att tycka om.
Betyg: 4

Hot Fuzz


Efter att ha hört så mkt gott och bra kritik om denna film tog jag och hyrde den igår för att ha nåt att göra en ensam lördagkväll.
Så besviken jag blev. Den var inte alls lika rolig som deras första rulle, Sean of the Dead. Filmen bjöd på några små skratt men kändes överlag väldigt ojämn. En trevlig rulle men ingen hysteriskt rolig sådan.
Polisen Nicholas Angel är alldeles för bra för Londons poliskår. Han förflyttas till en liten håla på landsbygden, Sandford, som blivit vald till bästa by år efter år. Livet här ter sig väldigt idylliskt, ingen kriminalitet, inga brott och alla är väldigt hjälpsamma och trevliga. Hans kollegor på polisstationen tar livet och arbetet med en klackspark och den lokala puben är den naturliga träffpunkten när klockan slår fem på eftermiddagen. Men Angel är inte övertygad. Han menar att det ALLTID händer nåt, man måste bara vara vaksam. Han stöter dock ganska snart på motstånd och snart uppstår frågan. Är han galen eller händer det verkligen mystiska saker i Sandford?
Betyg: 3