Tuesday, December 04, 2007

Livstråden av Sarah Waters


Sarah Waters tillhör numera en av mina favoritförfattare mest pga hennes förmåga att fånga mig som läsare med sitt språk och sin "Dickens" känsla i hennes romaner. Huvudpersonerna i denna bok är åter igen kvinnor precis som i Ficktjuven och hon gräver djupt ner i deras känslor och tankar och sakta nystas en helt makalös berättelse upp.
Margaret Prior beslutar sig för att göra en insats för samhället och sig själv när hon börjar besöka det mörka, dystra fängelset Millbank i London. Hennes uppgift är att prata med de kvinnor som sitter inspärrade där och ge dom en möjlighet att få lufta sina tankar och känna uppskattning i sitt annars så eviga mörker. Väl därinne blir hon fäst vid speciellt en kvinna, Selina Dawes, ett spiritualistiskt medium. Margaret börjar ana att det kan finnas mer bakom hennes tragiska levnadsöde.....samtidigt börjar oförklarliga saker hända kring Margaret och allting återknyts till Selina. Men vad vill Selina egentligen?
En mkt spännande bok!! Perfekt i höst och vintermörkret och jag lovar att du kommer få svårt att lägga ner boken när du väl har börjat läsa :)
Betyg: 4

Sunday, December 02, 2007

Blades of glory















Jag gillar verkligen det mesta som Will Ferrell har gjort så därför ville jag också självklart se den här filmen. Den handlar om två konståkare som tävlar om att vara den absolut bäste. Detta resulterar katastrofalt i att båda blir avstängda från vidare tävlingar och de nödgas livnära sig på mindre inspirerande yrken. Ända tills den dag då de återförenas och övertalas att börja tävla igen, tillsammans, som ett par...
Will är lika hysterisk och kul som alltid men jag tycker nog att han kan bättre (se Zoolander och Anchorman).
Betyg: 3,5

Whatever!!!!!!