Tuesday, January 29, 2008

Pulse



När folk plötsligt börjar uppträda märkligt för att sedan ta livet av sig eller helt enkelt bara försvinna in i tomma luften inser ett gäng studenter att något skumt är i görningen. Det hela verkar vara nån form av virus som sprids via datorer och telefoner.....eller är det verkligen ett virus? Korta filmer med självmordssekvenser börjar spridas till folk med det mycket märkliga meddelandet "Do you want to meet a ghost?" och ganska snart börjar staden tömmas på levande människor och istället förvandlas till de dödas stad.........

När jag såg den japanska orginalfilmen för några år sedan hade jag lite svårt att förstå hela storyn men nu när amerikanarna gjort sin egen tolkning står det hela mycket klarare. Jag gillar även den amerikanska remaken. Helt klart värd att se, kanske inte så läskig men skön stämning!

Betyg: 3,5

The Messengers



En klassisk "hoppa till" skräckis! En familj flyttar från storstaden ut på landet till världens ruckel. Deras mål är att starta om på nytt. Skapa ett nytt liv och glömma allt som varit. Äldsta dottern har uppenbarligen varit i trångmål tidigare och det är något som hennes föräldrar inte verkar vilja eller kunna förlåta/glömma så lätt. Ganska snart lägger dottern märke till att allt inte är som det ska i huset. Men trots upprepade försök att få hennes föräldrar uppmärksammade på detta så lyckas hon inte och blir istället misstrodd. Den enda som faktiskt tror henne är hennes lilla bror som pga en tidigare traumatisk händelse inte kan prata. Men han ser desto mer mystiska saker i huset. Mystiska varelser klättrar i taket, skumma fläckar som inte går att tvätta bort visar sig på väggarna och en kväll när dottern lämnas ensam hemma med sin lilla bror händer nåt som får henne att inse att de måste bort från gården fortare än kvickt. Men att övertyga föräldrarna är lättare sagt än gjort.

En riktigt mysig film men en glad överraskning i val av skådisar. (vill inte avslöja för mkt).

Var beredd på nagelbitande skräck!

Betyg: 4

I am legend



Det som skulle bli ett revolutionerande medicinskt framsteg i cancerforskningen gick fullkomligt åt skogen. Don´t mess with nature. Tre år efter att mirakelmedicinen börjat användas är världen ödelagd. Kvar i New York lever Robert Neville med sin hund Sam, ensamma... eller inte riktigt. I de mörkaste hålorna och tunnlarna lever de som en gång var människor men som nu muterat till någon slags ljusskygga, aggressiva varelser med smak för blod. Dessa rör sig bara ute på nätterna då Robert och hans hund sitter barrikaderade hemma i väntan på en ny morgon.

Isoleringen från andra levande människor gör att Robert sakta men säkert börjar tappa fattningen. Han pratar med skyltdockor och med sin hund, försöker leva ett så normalt vardagsliv som möjligt och söker igenom hela New York efter förnödenheter. Hemma i källaren driver han ett labb där han utför experiment på råttor men även infångade varelser. Hans mål är att hitta ett botemedel. Men så en dag går nånting snett.......

En mycket spännande film men den kändes väldigt kort. Spänningen fanns där hela tiden och man bara satt och väntade på att nåt ont skulle hoppa fram ur gömmorna när som helst.

Betyg: 4

Resident Evil Extinction



Jag gillar verkligen Milla J som skådis. Hon funkar bra och gestaltar sig inte bara som en dum blondin. MEN, jag blev lite besviken på den tredje RE filmen. Den kändes kort, abrupt och inte lika spännande som de första två. Dessutom trodde jag handlingen skulle utspela sig mer i Las Vegas, det var det intrycket man fick när filmen kom......men icke. Hur som helst, Milla är bra, alla zombies är som dom ska vara, utmärglade, aggressiva och hungriga men det räcker inte ända fram.

Betyg: 3