Tuesday, January 29, 2008

I am legend



Det som skulle bli ett revolutionerande medicinskt framsteg i cancerforskningen gick fullkomligt åt skogen. Don´t mess with nature. Tre år efter att mirakelmedicinen börjat användas är världen ödelagd. Kvar i New York lever Robert Neville med sin hund Sam, ensamma... eller inte riktigt. I de mörkaste hålorna och tunnlarna lever de som en gång var människor men som nu muterat till någon slags ljusskygga, aggressiva varelser med smak för blod. Dessa rör sig bara ute på nätterna då Robert och hans hund sitter barrikaderade hemma i väntan på en ny morgon.

Isoleringen från andra levande människor gör att Robert sakta men säkert börjar tappa fattningen. Han pratar med skyltdockor och med sin hund, försöker leva ett så normalt vardagsliv som möjligt och söker igenom hela New York efter förnödenheter. Hemma i källaren driver han ett labb där han utför experiment på råttor men även infångade varelser. Hans mål är att hitta ett botemedel. Men så en dag går nånting snett.......

En mycket spännande film men den kändes väldigt kort. Spänningen fanns där hela tiden och man bara satt och väntade på att nåt ont skulle hoppa fram ur gömmorna när som helst.

Betyg: 4

No comments: