Friday, November 17, 2006

Årets Festival med stot F har börjat!!

Det är november och det betyder Stockholm Filmfestival!!

I år har jag bokat in mig på 7 filmer. I vanliga fall brukar jag ha semester hela veckan men nu bidde det bara 2 dagar. Hur som helst, jag har bokat biljetter, medlemskortet är fixat och de första filmerna ska ses inatt! Vi tänkte nämligen köra en Fright Night i år igen, trots att vi förra gången sa "ALDRIG MER, en gång räcker..." Jag antar vi har glömt hur det var.
Hur som helst, tre skräckfilmer får inleda festivalen för oss i år och jag återkommer med recensioner under helgen.

Nu ska jag snart hem för att sova några timmar, packa ner termos med varmt thé, bullar och ostmackor, proviant som ska ta mig igenom natten till imorgon bitti på en biosalong nånstans i Stockholm :)

Ska du på festivalen? Vilka filmer hade du tänkt se? Lämna gärna en rad eller två :)

Sunday, November 12, 2006

Era åsikter är alltid välkomna!

Jag beslutade mig för att starta denna blogg bara för att kunna ventilera mina åsikter och känslor kring filmer, böcker och TV-program jag sett.
Tanken är inte att jag ska sitta här och vara "Filmkrönikepretto" utan jag vill bara på ett enkelt sätt beskriva vad jag tycker :)

Och självklart vill jag ju veta vad ni därute tycker också!
Så lämna gärna en kommentar innan ni klickar er vidare :)

Jag har som sagt en del att göra.....

Dessa är de senaste inköpen i min än så länge skrala DVD kollektion. Pojkvännen däremot har närmare 1000 filmer sin ägo skulle jag tro (om inte mer)
Igår tog jag mig tid att titta på en gammal favorit, Beverly Hills Cop 1. Det var så länge sen jag såg filmen att jag faktiskt hade glömt bort det mesta förutom scenen där Eddie Murphy stoppas bananer i avgasröret. För övrigt så lämnade inte filmen nåt större avtryck hos mig denna gången. Den må ha varit kul då när det begav sig och visst, den är ju fortfarande lite underhållande men den tillhör inte mina favoriter.
Det lär nog dröja ett tag innan jag tittar på 2:an och 3:an nu...........