Sunday, November 25, 2007

Ficktjuven av Sarah Walters


Åh, vilken story, vilken spänning!!! Jag kunde inte släppa den här boken. Varje gång jag var tvungen att lägga ner den längtade jag innerligt till nästa tillfälle att få läsa.
Boken utspelar sig i det viktorianska London. Bara det ger mig extra myskänsla!!
Susan Trinder skickas till en avlägsen ort på landet för att jobba som kammarjungfru åt Maud Lilly men bakom denna fasad lurar en genomtänkt plan. Susan kommer nämligen från en hälarfamilj och en en vän till familjen, Gentleman, har kommit på den mest geniala planen. Dom ska lura Maud Lilly på hela hennes förmögenhet. Susan ska hjälpa Gentleman att få Maud att gifta sig med honom för att sen se till att Maud hamnar på dårhus. Men allting går inte som de hade tänkt sig.
Jag rekommenderar varmt denna bok till alla som söker extra stämning nu i höstmörkret och jag kan meddela att jag redan nu har börjat på en ny bok av Sarah Walters. Recention kommer såklart lite senare :)
Betyg: 5

How to marry a millionaire


En underhållande rulle från 1953 med Marilyn Monroe, Lauren Bacall och Betty Grable.
Tre kvinnor flyttar tillsammans in i en riktig lyxlya och gör att allt för att hålla skenet uppe. Dom är på jakt efter rika män och måste därför leva därefter. Men är det verkligen pengarna som betyder allt?
En perfekt söndagsrulle som övertygade mig om att Marilyn faktiskt var en riktigt bra skådis.
Betyg: 3,5